Berg uw laptop veilig op in een laptopkluis

Laat uw laptop niet open op tafel liggen voor gelegenheidsdieven. Bescherm uw waardevolle bezit met een laptopkluis

Een laptopkluis komt veel voor als het gaat om het veilig opbergen van laptops, tablets en andere apparaten. De bekenste laptopkluis is te vinden in hotels, de kans is dus groot dat je er al een keer mee in aanraking bent geweest. Zowel verkrijgbaar met sleutelslot als een elektronisch slot.

Vaak zijn de kluizen dan ook te vinden in hotels omdat juiste deze apparaten de grootste waarde is van wat toeristen meenemen op vakantie. Niet alleen op vakantie wil je niet hebben dat je laptop, tablet of andere eigendommen eenvoudig worden gestolen. Daarom zijn dergelijke kluizen ook steeds vaker te zien bij mensen thuis.

Bij het orienteren en kopen van laptopkluizen is het belangrijk om een aantal zaken te onthouden. Prijzen varieren van 50 euro tot ook wel 1.000 euro voor een kluis. Voor thuis gebruik is het daarom ook belangrijk om eerst een budget voor jezelf vast te stellen waarna je opzoek kan gaan naar een geschikte kluis.

Lees hier meer over hoe je het beste een laptopkluis kan kiezen.

Laptopkluizen zijn onder andere te koop bij Praxis, Gamma, de ANWB (webshop) en Bol.com

Online een laptopkluis kopen

Er zijn voldoende online winkels die een ruim aanbod aan laptopkluizen aanbieden. Wij hebben de top 5 meest verkochte en best geteste laptopkluizen door gebruikers op een rij gezet.

Laptopkluis kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Veilig verzonden via deze webwinkels:

Zo kies je de juiste laptopkluis voor thuis of op het werk

Afhankelijk van welke omgeving is het kiezen van een laptopkluis niet moeilijk. Voor thuis is het belangrijk om de laptop snel een eenvoudig op te kunnen bergen. Een kast met een kluis, wellicht deels verstopt, kan een goede optie zijn snel en eenvoudig iedere avond de laptop op te bergen.

 1. Hoe groot is de laptop?

  Belangrijk is om de grootte van de laptop natuurlijk eerst goed in te schatten of met een meetlint de grootte op te nemen. Een kleine Apple Macbook kan prima in een kleine kluis, alleen heb je een grote laptop wordt het misschien wat lastiger. Kijk hier dus goed naar!

  Het is aanbevolen om minimaal 1,5x de laptop omvang te nemen en op basis van deze grootte de laptopkluis te kopen.

 2. Naast de laptop ook andere belangrijke eigendommen opbergen?

  Soms wil men ook portemonees, diplomas, data opslag of andere belangrijke zaken in de kluis leggen. Mocht dit het geval zijn is de totale beveilig (punt 3 en 4) des te belangrijker.

 3. Met sleutel of cijferslot?

  Heb je liever een sleutel altijd bij je of wil je door middel van een cijferslot ook meerdere personen toegang geven? Over het algemeen worden dergelijke laptop kluizen met cijferslot verkocht.

 4. Verankeren of niet?

  Dit komt neer op 2 factoren, (1) het budget en (2) of het uberhaupt wel mogelijk is. Het laten verankeren van een kluis brengt veel kosten met zich mee. Een installatie kan zomaar 500 euro kosten bovenop de aanschaf van de kluis. Wij raden wel aan het verankeren door een professioneel bedrijf en vooral een gecertificeerd bedrijf te laten doen.

Zoek je toch iets zwaarders dan een standaard laptopkluis, bekijk dan ook eens alle mogelijke brandwerende kluizen.